CYBERTRON FAMILIE !
musimy mieć niezłego kompa
-im lepsza postać tym szybciej [mage najlepszy]
-na glownym koncie zakladamy nową postac -> nazwijmy ja pośrednik, na pośrednika wysyłamy wszystkie wydropione itemy t3 tańsze niż 1500 golda [rekawiczki, paski, czapki, buty, kolczyki]
-zakładamy 5 nowych kont na stronie [na jednoosobową zabawe: wystarczy]
-zakladamy po 8 postaci na kazdym koncie, warto je jakos sensownie nazywac zeby sie nie popieprzyło; np mułekAA, mulekAB, ... , BA, BB, BC, ...
-odpalamy 6x klienta w oknach: postac główna, i 5x mułek pierwszy [xA]
-kupujemy transport portal rune, i otwieramy pordal do [instancja/lokacja najwyżej jak możecie ubić solo, polecam nagi w WC, dość szybko idzie]
teraz najtrudniejsze, da sie przerzucic max 3 postacie z każdego konta, bo portal stoi około 2 minuty [strzelam ze dwie, a wiecej postaci mi sie nie udalo] ! to mało...
po co tracić 7d na portal, i przerzucić tylko 10 postaci, skoro można zrobić całą akcje w 5-6-109 osób, i płacić za portal 100x mniej :)
dlatego zakladamy 5-50 kont na stronie, i podajemy passy do ludzi którzy pomagają. Zbieramy jak największą ilość ludzi, i każdy przerzuca ile może postaci [mysle, ze kazdy komp który uciągnie Roma na max detalach, poradzi sobie z pięcioma grami na minimalnych...]
-otwieramy portal
-wchodzimy postacią AA w portal, i POTWIERDZAMY teleport
-wchodzimy postacią BA w portal, ...........
-...........
-dochodzimy do ostatniego klienta, i to samo, jak klikniemy portal, wchodzimy w pierwszego klienta i wylogowujemy postac
-powtarzamy powyzsze na kazdym kliencie
-wracamy do pierwszego, i logujemy postać AB, do drugiego BB etc.
-przechodzimy ostatnimi, i logujemy szybciutko kolejne postacie... i powtarzamy caly cykl zeby przerzucic jak najwiecej jednym portalem
im wiecej postaci przerzucimy przy pomocy 1 runy -> tym lepiej [ofc zamiast 5 kont można mieć 50 ;D jesli Wam komp uciągnie, albo brat pomoże...]
po wbiciu poziomu:
10lev - 10 atc
15lev - 10 atc + 2 mlotki
dalej nie sprawdzalem...
-robimy recalla, i 'piątkami' jedziemy do varanas, dając follow na jedną postac
-logujemy sie na pośrednika (maina?), który jest w Obsidian przy poczcie, logujemy też 2-5 naszych postaci
-w wiadomym celu przesylamy fusiony/itemy t3/4/runy/cokolwiek chcemy mielić
-młócimy co trzeba, i odsyłamy
jedną 'transport portal runą' da sie samemu na luzie przerzucić 10 postaci -> 100 AT, co wystarcza na: 7xt5 + coś zostanie
płacimy za to 7d + ~260k zlota na paski, i fusiony, razem: 20d, a zyskujemy 7x350k złota = 122 diamenty
dla 5 postaci cała operacja trwa około: [w minutach, strzelam tyle, ile mi sie wydaje, potem zsumuje]
10 minut przygotowanie
10 minut exp na 10 poziom
4 minuty teleport
8 jazda do Varanas [podczas jazdy mozna otwierać item bagi, albo zupełnie olac transport runy/młotki]
3 branie AT
2 młócenie stonów [z addonem!]
1 przesyłka stonów [plugin do poczty do hurtowego wysyłania nazywa sie zMailQueue]
razem: ~40 minut
jestem pewien, ze da sie znacznie szybciej :))
jeśli ktoś będzie chciał skorzystac -> ja zawsze jestem chętny to pomocy przy przerzucaniu postaci
mozna zalozyc wiecej kont, i [np. w x osob] przerzucać najpierw jednej osobie, potem drugiej, potem trzeciej, .... potem x, zeby bylo sprawiedliwie :) bo nie kazdy odpali 5-6 klientów.
im wiecej ludzi -> tym lepiej... ;]
samo przerzucanie, np 2x dziennie, jesli postacie są już na kontach -> to jakies 20 minut roboty ;]
mozna przerzucic raz, a expic np 5 postaci na tydzien... wedle potrzeb i czasu
chyba wszystko napisalem, w razie czego prosze pytac
EDIT: [stare dane, nie mam już tego arkusza w excellu]
powiem jeszcze; manastony:
3x tier 7 4,55 h
3x tier 8 13,66 h
3x tier 9 41,00 h
edit: dla tych, co dotrwali do końca postu
przydatne addony:
-zMailQueue
-Fusion